15 mei 2014

Perstekst

design for [every] ONE                                                                                         2014

OUTDOORPANTOFFEL

Inneke heeft een gedeeltelijke amputatie aan beide voeten. Hierdoor is ze aangewezen op het dragen van op maat vervaardigde orthopedische binnenschoenen. Deze draagt ze in alledaagse schoenen wanneer ze buitenshuis is. Vanwege die dubbele schoenen in combinatie met een paar kousen heeft ze echter last van wrijving en verhitting met wonden, irritatie en eeltvorming tot gevolg.

Inneke gaat in de ene helft van de week naar school en volgt een aangepast stagetraject in de andere helft van de week. Ze draagt die dubbele schoenen dus veelvuldig. Wanneer ze thuis is wil ze dan ook graag eens een luchtiger schoeisel aantrekken om privé zowel binnen als buiten te gebruiken. Hiervoor is er echter geen schoeisel ter beschikking. Blootsvoets is te koud en kousen met of zonder antislip zijn niet slijtvast en laten haar stap steeds hard aankomen. Dit veroorzaakt nog meer eeltvorming en is niet ideaal bij wonden. Het is dus allesbehalve een comfortabele situatie voor Inneke.

De ontworpen outdoorpantoffel zorgt voor een aangename stap en Inneke kan er gemakkelijk en snel in- en uitstappen. Het zijn op maat aangepaste turnpantoffels: ze hebben geen tip maar wel een bolle overgang tussen de zool en de wreef zodat Inneke’s voetafwikkeling goed ondersteund wordt. Bovendien zorgen de verhoogde stevige wreef en de vlakke buitenzool er voor dat Inneke haar evenwicht kan bewaren. Elke pantoffel is op de schoenmaat van de bijhorende voet vervaardigd. De binnenvoering bestaat uit een laag zacht schuimmateriaal zodat Inneke zowel met kousen als blootsvoets de pantoffels kan dragen. De sluiting zit aan de pantoffelhiel vast en wordt gesloten om de enkel. Ze is vervaardigd uit Velcro zodat Inneke deze zelf kan instellen. De kleuren zwart en wit in de pantoffel zijn gekozen voor het neutrale uiterlijk, de gele buitenzool zorgt voor een visueel accent.


TEAM
CLIENT :: Inneke
IO :: Mattias Bovijn, Pieterjan Mollé
ERGO :: Pieterjan Catteeuw, Wouter Reybrouck

PROCESS
http://outdoorkousen2014.blogspot.be/
http://designforeveryone.howest.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten